گزارش فائو از وضعیت قیمت محصولات غذایی در ماه گذشته میلادی
.
افزایش جهانی قیمت محصولات غذایی در ماه آوریل
گزارش فائو از وضعیت قیمت محصولات غذایی در ماه گذشته میلادی

قیمت جهانی محصولات غذایی-به ویژه گوشت و لبنیات-در ماه آوریل به بالاترین میزان خود طی یک سال اخیر رسید. شاخص قیمت مواد غذایی FAO که تغییرات ماهانه در قیمت های بین المللی مواد غذایی را بررسی و رصد می کند، نشان می دهد که در ماه آوریل متوسط قیمت 170 قلم مواد غذایی نسبت به ماه مارس 2019 ، 5/1درصد افزایش داشته اما در عین حال نسبت به سال گذشته در همین زمان 3/2 درصد کاهش داشته است. 
این افزایش قیمت تقریبا شامل تمامی مواد غذایی بجز غلات می شود که به واسطه میزان عرضه بالای آن در بازارهای جهانی همانند چهار ماه گذشته کاهش قیمت داشته است.
در میان غلات گندم و ذرت نسبت به ماه گذشته کاهش قیمتی 8/2 درصدی داشته اند در حالی که قیمت برنج ثابت مانده است.
شاخص قیمت مواد لبنی نیز برای چهارمین ماه متوالی از ماه مارس به میزان 2/5 % رشد داشته است .این امر بیشتر به دلیل افزایش تقاضای واردات در سطح دنیا و همچنین نگرانی ای ناشی از وقوع خشکسالی در اقیانوسیه می باشد.
شاخص قیمت گوشت فائو 3 درصد افزایش یافته است که در این میان قیمت گوشت خوک از یک سو به واسطه افزایش واردات آن از سوی کشورهای آسیایی-به ویژه چین-و از سوی دیگر به خاطر شیوع تب خوکی در آفریقا، افزایش چشمگیری داشته است. قیمت گوشت گاو، مرغ و گوسفند در ماه آوریل همگی ثابت مانده است.
شاخص روغن های نباتی نیز 9/0 درصد افزایش داشته است. ضرایب قیمتی روغن پالم از یک سو به دلیل افزایش تقاضای جهانی و از سوی دیگر به واسطه کاهش موجودی در کشورهای صادر کننده عمده ، افزایش یافت. همچنین قیمت، روغن سویا نیز به دلیل افزایش مصرف درآمریکا چه در بخش سوخت گیاهی و چه در صنعت مواد غذایی، افزایش داشته است.
شاخص قیمت شکر نیز نسبت به ماه گذشته 8/0 درصد افزایش یافت. این افزایش تا حد زیادی مرتبط با نوسانات قیمت نفت خام است، چون قیمت های بالای مواد نفتی سبب شده که مثلا در برزیل برای تولید اتانول مورد استفاده در داخل کشور از نیشکر استفاده کنند. 
عرضه و تقاضای آسان غلات
برآوردهای اولیه در مورد تولید جهانی غله در سال 2019 نشان از میزان تولید 2272 میلیون تنی دارد که نسبت به سال گذشته افزایشی 7/2 درصدی داشته است. پیش بینی می شود که استفاده و مصرف غلات نیز در سال جاری شاهد یک رشد 5/1 درصدی باشد.که در این میان انتظار می رود مصرف غذایی غلات در جهان رشد1/1 درصدی داشته باشد و در بین غلات برنج بیشترین افزایش مصرف را داشته باشد. همچنین پیش بینی می شود تقاضا غلات نه چندان مرغوبی که برای تغذیه دام و طیور و همچنین مصارف صنعتی استفاده می شود، افزایش یابد. براساس این پیش بینی ها، ذخایر جهانی غلات در سال 2019 به میزان 847 میلیون تن خواهد رسید
به نظر می رسد که قیمت های بین المللی غلات در کشاکش میزان عرضه و تقاضا تغییر چندانی نکند البته این احتمال می رود که در طول سال برنج و گندم به واسطه ارزش غذایی بالای افزایش قیمت داشته باشند. 
منبع:
پایگاه اطلاع رسانی سازمان خواروبار و کشاورزی (فائو)
.
نویسنده:
تعداد بازدید:
13946
تاریخ:
1398/02/25
Powered by DorsaPortal