سخن روز /
با همکاری سازمان غیردولتی در هند؛کشاورزی ارگانیک رفاه را برای زنان کشاورز هندی به ارمغان آورد

شیوه‌های کشاورزی ارگانیک معرفی شده از سوی یک سازمان غیردولتی به نام Professional Assistance for Development Action (Pradan)، در منطقه‌ای از ایالت بلاغت هند، از سال ۲۰۰۹ باعث شده تا شادی و رفاه برای زنان کشاورز این منطقه به همراه آورد.

 

 

شیوه‌های کشاورزی ارگانیک معرفی شده از سوی یک سازمان غیردولتی به نام Professional Assistance for Development Action (Pradan)، در منطقه‌ای از ایالت بلاغت هند، از سال ۲۰۰۹ باعث شده تا شادی و رفاه برای زنان کشاورز این منطقه به همراه آورد.

 

به گزارش روابط عمومی و اموربین الملل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران از وب‌سایت هندوستان تایمز، سال‌ها استفاده از مواد شیمیایی بر سلامت محیط زیست منطقه تاثیر منفی گذاشته، در نتیجه بهره وری پایین را به دنبال داشته است.

 

Pradan با ترویج گروه‌های خودیاری، توسعه فعالیت های اقتصادی به صورت محلی، و بسیج منابع مالی از طریق طرح های دولتی به جوامع محروم برای رهایی فقر و زندگی بهتر کمک می کند.

 

سیتالا بای، کشاورز ۳۸ ساله از روستای کتالی منطقه بلاغت، در سال گذشته ذرت و خردل کاشته و عملکرد برداشت‌اش ۶۰۰ روپیه در هر کوینتال بود. امسال حدود هفت هزار روپیه در هر کوینتال (هر کوینتال حدود ۴۹ کیلوگرم) به دست آورده است.

 

این در حالی است که، حدود سه هزار نفر از زنان کشاورز منطقه، در حال حاضر آفت کش و کودهای آلی برای مزارعشان می سازند، همچنین شماری دیگر در مورد غنی‌سازی و سلامت خاک آموزش می بینند.

 

سابودهه ورما، هماهنگ کننده Pradan گفت: "در حالی که مردان معمولا در جستجوی کار به شهرها مهاجرت می کنند، زنان، مشاغلی از کاشت دانه گرفته تا اسپری افت کش (از بین بردن آفت ها) را بر عهده دارند. همچنین از آن جا که نهاده‌های کشاورزی به شدت وابسته به بازار هستند، و زنان اجازه خارج شدن خانه برای خرید بذر، آفت کش ها، کود و غیره ندارند این محدودیت آن ها بیشتر به چشم می خورد."

 

دوارکا بایی، از روستای ساورجی هودی، می گوید: "سال‌ها استفاده از مواد شیمیایی باعث از دست دادن بذر بومی شد و در نتیجه وابستگی به مواد خارجی افزایش و نفوذ زنان در فعالیت های کشاورزی تا حد زیادی کاهش یافت. حال کشاورزی ارگانیک با کاهش نابرابری جنسیتی توانست به اصلاح این وضعیت کمک کند."

 

وی در مورد روند ساخت این آفت کش‌ها می گوید: "مواد محلی و طبیعی برای ساخت این محصولات استفاده می‌شود؛ همچون انواع کود‌های آلی(۱) و آفت کش‌های آلی(۲) که از ادرار گاو (قارچ کش آلی) و مواد دیگر به دست می‌آید."

 

سایتلا بایی ازروستای سایتلا کتالی می گوید: "پس از این که کشاورزی ارگانیک آغاز شد، طعم و مزه محصولات تغییر کرده است و محصولات به صورت محلی و در سطح بازار فروخته می‌شود و خریداران هم علاقه مند به چنین محصولاتی هستند چرا که طعم و مزه خوبی دارند."

 

راجو چاوودهری از روستای لاتومارا گفت: "هزینه های کشت کاهش یافته است و زنان مالکیت محصولات ارگانیک را دارند. در حال حاضر تقاضا برای محصولات ما در بازار بسیار زیاد است."

 

چایتی از روستای ساورجودی می گوید: "در حال حاضر ما موفق به صرفه جویی نقدینگی به اندازه کافی شده ایم. می توانیم کودکان خود را به مدارس بهتر بفرستیم و دارایی های خانواده هم افزایش، مشکلات مرتبط با سلامتی‌مان هم کاهش یافته است.

نویسنده:
تعداد بازدید:
14409
تاریخ:
1395/10/06
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
Powered by DorsaPortal