سخن روز /
گزارش اجمالی تشکیل دبیرخانه هیأت عالی نظارت بر اصناف کشاورزی ایران
1398/05/07
مقدمه
یکی از اقدامات مهم در اجرای اصلاحیه آیین نامه نظام صنفی کشاورزی تشکیل "دبیرخانه هیأت عالی نظارت بر اصناف کشاورزی ایران" به استناد ماده 11 آن می باشد. ترکیب اعضای این هیأت نشان می دهد این تشکیلات مجموعه ای فراوزارتی می باشد و ضمن داشتن نقش های نظارتی و برنامه ای وجود آن اعتبار و استحکام قابل توجهی به ساختارهای ایجاد شده در نظام صنفی کشاورزی از جمله اتحادیه های صنفی و اتاق های اصناف می بخشد. این ساختار مهم در سطح ملی تحت عنوان "هیأت عالی نظارت بر اصناف کشاورزی ایران" و در سطوح شهرستان تحت عنوان "کمیسیون نظارت برا اصناف کشاورزی شهرستان" شکل می گیرد.
به استناد ماده11 اصلاحیه آیین نامه نظام صنفی کشاروزی "هیأت عالی نظارت بر اصناف کشاورزی ایران" در وزارت جهادکشاورزی و کمیسیون نظارت بر اصناف کشاورزی شهرستان در مدیریتهای جهادکشاورزی شهرستانها مستقر می شوند.
بر اساس ماده 11 آیین نامه اعضای هیأت عالی نظارت بر اصناف کشاورزی ایران عبارتند از: وزیر جهاد کشاورزی(رئیس)، وزیر کشور، وزیر دادگستری، وزیر صنعت، معدن و تجارت، وزیر تعاون، وزیر کار و رفاه اجتماعی، وزیر نیرو، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سایر وزرا حسب دستور جلسه، هیئت رئیسه اتاق اصناف کشاورزی ایران، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، رئیس اتاق اصناف ایران
ترکیب اعضا در کمیسیون نظارت شهرستان مرکز استان بالاترین مقامات استان و در سایر شهرستانهای استان بالاترین مقامات شهرستان متناظر با ترکیب هیأت عالی نظارت می باشند.
وظایف کلی هیأت عالی نظارت بر اصناف کشاورزی ایران نیز به استناد ماده12 آیین نامه به شرح زیر مصوب شده است:
الف- تصویب دستورالعمل‌ نظارت‌ بر حسن‌ انجام‌ وظایف‌ قانونی‌ و ایجاد هماهنگی‌ بین کمیسیون نظارت بر اصناف کشاورزی شهرستان و نظارت‌ بر فعالیت‌ آنها در حدود مفاد این‌ آیین نامه.
ب‌- رسیدگی‌ به‌ اختلافات‌ بین‌ کمیسیون نظارت بر اصناف کشاورزی شهرستان¬ها، اتاق اصناف کشاورزی شهرستان¬ها و اتاق اصناف کشاورزی ایران و اتخاذ تصمیم لازم.
ج- رسیدگی و ابطال‌ انتخابات‌ و یا عزل‌ اعضای هیئت‌ مدیره اتحادیه¬های صنفی کشاورزی و هیئت رئیسه اتاق اصناف کشاورزی شهرستان¬ها به‌ پیشنهاد کمیسیون نظارت بر اصناف کشاورزی ‌ شهرستان در صورت وجود جهات ابطال یا عزل مطابق ضوابط مربوطه.
د- رسیدگی و ابطال انتخابات و یا عزل اعضای هیئت رئیسه اتاق اصناف کشاورزی ایران در صورت وجود جهات ابطال یا عزل مطابق ضوابط مربوطه.
هـ - رسیدگی‌ به‌ بودجه‌، ترازنامه‌ و صورت¬های مالی‌ اتاق اصناف کشاورزی ایران و تصویب ‌آنها پس از استماع گزارش بازرس.
و- سایر مواردی‌ که‌ به‌ موجب‌ این‌ آیین نامه به‌ هیئت مذکور محول‌ شده ‌است‌.

به منظور تحقق و اجرای وظایف فوق در سطح ملی "دبیرخانه هیأت عالی نظارت بر اصناف کشاورزی ایران" و در سطح شهرستانها دبیرخانه کمیسیون نظارت بر اصناف کشاورزی شهرستان تشکیل می شود.
در سطح ملی برای شکل گیری و استقرار دبیرخانه هیأت عالی نظارت که "رکن اجرایی" هیأت می باشد در اولین اقدام با حکم وزیر جهادکشاورزی و رئیس هیأت عالی نظارت "دبیر هیأت عالی نظارت بر اصناف کشاورزی ایران"منصوب شدند و بر این اساس تشکیل دبیرخانه هیأت عالی نظارت روند اجرایی یافت.

تشکیل دبیرخانه هیأت عالی نظارت بر اصناف کشاورزی ایران
بر اساس تبصره2 ماده11 آیین نامه دبیرخانه هیأت عالی نظارت می بایست در وزارت جهادکشاورزی مستقر شود و بنا به وظیفه مندی سازمان مرکزی تعاون روستایی در این زمینه علیرغم آنکه هیچ گونه اعتباری برای تجهیز و راه اندازی دبیرخانه مذکور در نظر گرفته نشده است اما این سازمان تلاش کرد از محل منابع داخلی سازمان و با صرفه جویی در هزینه های جاری این دبیرخانه را تا حد امکان تجهیز و راه اندازی نماید. اگرچه برای امور مهم دیگر مرتبط با اجرای اصلاحیه مورد اشاره از جمله تجهیز و راه اندازی کمیسیونهای نظارت شهرستان، ایجاد پایگاه اطلاع رسانی، استفاده از خدمات مشاوره ای در بررسی اساسنامه ها و دستورالعمل های مورد بررسی در دبیرخانه و اجرای برنامه های آموزشی نیاز به تأمین اعتبار می باشد.

تشکیل کمیسیون هیأت عالی نظارت بر اصناف کشاورزی ایران

با توجه به لزوم بررسی اولیه موارد دستور جلسات هیأت عالی نظارت و همچنین وفق آنچه در نظام صنفی خدمات و بازرگانی اجرا می شود، با درخواست وزیر محترم جهادکشاورزی بعنوان رئیس هیأت عالی نظارت بر اصناف کشاورزی ایران از مقامات عالی دستگاههای عضو هیأت خواسته شد تا نمایندگان تام الاختیار خود را معرفی نمایند. این نمایندگان معرفی شدند و اولین جلسه آنها نیز در مورخ 10/4/98 تشکیل شد و ضمن تشریح ساختار جدید نظام صنفی کشاورزی مسیر و روند فعالیتها و اقدامات دبیرخانه تبیین و تشریح شد. برگزاری این جلسه با حضور اصحاب رسانه و صدا و سیما با این هدف اطلاع رسانی لازم برای تنویر افکار عمومی و زمینه سازی برای استقرار ساختار جدید نظام صنفی نیز بود. در حال حاضر بررسی و نهایی کردن مستندات اجرای اصلاحیه آیین نامه در برنامه برگزاری جلسات بعدی این کمیسیون قرار دارد که به محض ارائه بر اساس گردشکار مشخص شده اقدام می شود.

تدوین اساسنامه ها و دستورالعملهای اجرایی اصلاحیه آیین نامه
برای اجرای اصلاحیه آیین نامه نظام صنفی کشاورزی تدوین سه اساسنامه و حداقل 12 دستورالعمل نیاز است. عمده تهیه و تدوین این موارد به وزارت جهادکشاورزی (سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران، دفتر ساماندهی صنوف و تشکلهای مردم نهاد) محول شده است که با همکاری نظام صنفی کشاورزی، دفاتر و مراکز ذیربط وزارتخانه از جمله حقوقی، نوسازی و تحول اداری و سایر دفاتر تخصصی موظف است این امر را به انجام برساند.
طبق مفاد آیین نامه بیشتر اساسنامه ها و دستورالعمل های مورد اشاره بعد از تهیه به دبیرخانه هیأت عالی نظارت ارسال می شوند تا به تصویب این هیأت برسند، بعد از آن موارد تصویب شده این هیأت با امضای وزیر جهادکشاورزی برای اجرا ابلاغ می شوند.

برنامه های آتی دبیرخانه هیأت عالی نظارت بر اصناف کشاورزی ایران
برنامه دبیرخانه هیأت عالی نظارت در شش ماه آینده بررسی و نهایی کردن اساسنامه ها و دستورالعمل های ارائه شده واحدهای مسئول که در اصلاحیه آیین نامه موظف به تهیه و تدوین آنها می باشند با حضور نمایندگان تام الاختیار معرفی شده توسط دستگاهها می باشد. بعد از آن تشکیل جلسه هیأت عالی نظارت برای تصویب اساسنامه ها و دستورالعمل های نهایی شده در برنامه کاری دبیرخانه هیأت می باشد.
علاوه بر آن تنظیم گردشکارهای انجام هر یک از وظایف مصوب هیأت عالی نظارت از برنامه های در دست اقدام دبیرخانه آن می باشد.
بررسی نحوه راه اندازی کمیسیونهای نظارت شهرستانها، تعیین تکلیف محل استقرار دبیرخانه این کمیسیونها و تعیین وظایف دستگاههای عضو آنها در سطوح شهرستانی از اقدامات در دست پیگیری دبیرخانه می باشد.

تعداد مشاهده خبر401 بار
تصاویر مرتبط


    RatingTitle
    :4 :1
    مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

    ارسال نظرات
    نام
    آدرس پست الکترونیکی شما
    شماره تلفن
    توضیحات
    خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
    کد امنیت
    Powered by DorsaPortal